A Komló Hotel projekt pályázatának kötelező nyilvánosságára vonatkozó információk, adatok

A PROJEKTGAZDA:

Gyulai Komló Kft.
5700 Gyula, Béke sugárút 8.
Törvényes képviselő: Rapport István ügyvezető
Tel.: +36 70 457 57 80
E-mail: [email protected]

A PÁLYÁZATI ABLAK ÉS A PROJEKT PONTOS MEGNEVEZÉSE:

A Komló Szálló fejlesztése kategóriaváltással – Komló Hotel létrehozása.

PROJEKTAZONOSÍTÓ SZÁM:

DAOP-2.1.2-12-2012-0040

MEGVALÓSÍTÁSI HELYSZÍN:

5700 Gyula, Béke sugárút 8. Komló Szálló

ELNYERT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE:

442.943.006,- Ft (ERFA)

LEGFONTOSABB IDŐPONTOK:

A projekt megvalósításának kezdete: 2013.01.02
A projekt fizikai zárásának időpontja: 2014.12.31

SZÖVEGES LEÍRÁS:

A Gyulai Komló Kft. tulajdonában lévő Komló Szálló közel 100 évig üzemelt szállodaként. Gyulán az első hotel volt, amelyben több nemes rangú személy szállt meg működése során. A 90-es évek közepétől üzleteknek adott helyet. Azonban a Gyula városképében fontos szerepet betöltő épület mind a helyi lakosok, mind pedig a helyi tervezők szemének kellemetlen látvány volt. A Komló Szálló felújítása, újbóli hasznosítása olyan (köz) céllá vált az elmúlt évek során, amelyet a város, lakosság, valamint a turizmus szereplői teljes mértékben támogatnak. Ezért a jelenlegi szálláshely tulajdonosa Rapport István, tervezői tapasztalatát felhasználva úgy döntött, hogy pályázati forrás felhasználásával megvalósítja a szálloda felújítását.

A projekt keretében új szálláshely jön létre, melynek hatására nő a Dél-alföldi régióba érkező turisták által eltöltött vendégéjszakák száma, illetve 11 fő részére új munkahely jön létre.

A Hotel létrehozása 34 db szobával, 102 férőhelyes új szálláslehetőséget biztosít Gyulán. A vendégek kényelmét szolgálja a kialakításra, illetve felújításra kerülő étterem, kávézó, wellness részleg és kerékpár-kölcsönzési és szervizelési lehetőség, valamint transzfer a Várfürdőbe.

http://www.nfu.hu
http://ujszechenyiterv.gov.hu
http://www.eszakalfold.hu