5700 Gyula, Béke sugárút 8. | (térkép) | Hotel: +36 70 676 9774 | Étterem: +36 20 427 6205 | Kapcsolat

Gyúrunk...? - Atlas Kondeterem

16 jún

Baross Fitness Club Funkcionális edzőterem,Sportrehabilitációs Központ

Bemutatkozás

A Baross Fitness Club egy Funkcionális edzőterem, ahol egyéni és kiscsoportos személyi edzések illetve csoportos tréningek zajlanak. A terem adottságait kihasználva a megszokottól egy teljesen eltérő „edzésrend” került kialakításra . Szigorú időpont beosztásban váltják egymást a csoportos és személyi edzések, viszont vannak olyan különleges terminusok, amikor két edzésforma egy légtérben valósul meg.

Eszköz felszereltség

Nem csupán a terem kialakítása egyedi, hanem az eszközökkel is egy új vonulatot hoztunk Békés megyébe. Nem tárcsás és lapsúlyos gépekkel lett tele a terem, sokkal korszerűbb és „könyörtelenebb” eszközök várják a sportolókat. Az edzéseken légellenállásos gépeket használunk, illetve a legismertebb Crossfit eszközök is megtalálhatók a teremben.

Az Assault AirBike egy speciális, professzionális szobakerékpár, mozgó karokkal. Erős acél vázszerkezettel és acél ellenállási technológiával rendelkezik. Használata előnyös, mivel az ellenállás csakis rajtunk múlik. Ellenállása annyira erős, amennyire mi hajtjuk a gépet. Minél jobban hajtjuk, annál jobban fékezi a rendszer a mozgásunkat. Amerikában közkedvelt és régóta használt, bevált termék.

CONCEPT2 SKIERG

A Concept2 SkiErg mindenki számára elérhetővé teszi a sífutást! A klasszikus és korcsolyázós technikával űzött sífutás vita nélkül az egyik legnehezebb sport és edzés mód, amit ismerünk. Fejleszti az erőt és kitartást, edzi a lábakat, valamint a karokat és a törzset is.
A SkiErget lehet használni mind a kétpólusú és klasszikus váltakozó kar technikával is. A gép minden húzásra reagál, így teljes irányítást biztosít a terhelés közben! Az edzés intenzitását lendkerék ellenállásának szabályozásával állíthatjuk be. Lehet egy visszafogott sík terep a cél, vagy intenzív hegymászás. A Concept2 Skiergnek nincs akadály.

CONCEPT2 EVEZŐ

A Concept2 evező a legelterjedtebb evezősgépek közé tartozik világszinten. Ez az eszköz tökéletes arra, hogy a test valamennyi izmát megmozgassa, miközben igencsak próbára teszi a test tűrőképességét. Kiváló állóképesség fejlesztő és ízület kímélő hatásainak köszönhetően széles körben használják evezősök, fitness-wellness klubok, általános kiegészítő és bemelegítő eszközként sportegyesületeknél, kórházakban, rehabilitációs intézményekben, a NASA kiképzési bázisain és most végre Békéscsabán is a Baross Fitness Clubban. A Fitness világ legújabb trendjeként -a Crossfit edzésprogramok terjedésével- új lendületet kapott az eszköz megjelenése a profi edzőtermekben és edzőprogramokban.

Edzés választékunk

Személyi edzés „Baross Fitness Club módra”

Mivel eszközeinkkel egy teljesen új irányzatot hozunk be a békéscsabai sportéletbe, ezért személyi edzésünk sem a megszokott normákat követi. Előtérbe helyezzük a funkcionális izomzatot, és annak speciális erősítését komoly szakmai háttérrel rendelkező edzőink végzik.
Szedoglavits Vilmos 2 DAN-os TAEKWONDO Mester és Kovács Hajnalka Európa bajnok Judo sportoló specialitása leginkább az állóképesség, erő-állóképesség, gyorsizom fejlesztése. Ezt funkcionális köredzésekkel, saját testsúlyos edzésekkel és légellenállásos gépek használatával érik el, amibe a „küzdősport alapok elsajátítását” is belecsempészik.

 • Ízületkímélő
 • a test izom csoportjainak 90%-át dolgoztatja meg
 • aerob és anaerob kapacitás fejlesztése
 • személyre szabott
 • sokoldalú
 • fókuszban a törzs izmainak megerősítése szerepel : Core tréning
 • a funkcionális edzés lényege, hogy a testet a mindennapi élethez legmegfelelőbben alakítsuk ki, majd alkalmazzuk a hétköznapokban az órákon megszerzett tudást
 • a folyamatosan változó edzés programokkal elérjük, hogy a testünk
 • nem szokik hozzá egy adott mozgásformához. Mindig új impulzusokat kap ezért a fejlődés folyamatossága töretlen!
 • kortól és nemtől függetlenül bárki számára ajánlott
 • állóképesség növelése
 • maximális erő növelése
 • robbanékonyság és dinamika

Mivel az eszközök használata sokak számára ismeretlen, ezért egy fontos szabályt vezettünk be termünkben. Szeretnénk elkerülni az esetleges sérüléseket leendő
vendégeinknél és sportolóinknál, ezért a légellenállásos gépek használata előtt egy „konzultációs tanfolyamon” kell részt venniük a hozzánk érkezőknek. A tanfolyam három 60 perces személyi edzést foglal magába, ahol vendégünk megtanulhatja a pontos géphasználatot. Minden alkalomkor egy gépet tanulmányoznak és sajátítják el megfelelő használatát. Amennyiben személyi edzőnk megfelelőnek tartja sportolónk felkészültségét az önálló edzésre, edző nélkül is használhatja a gépeket, az erre meghatározott időpontokban.

Csoportos edzéseink

Személyedzéseink mellett három fajta csoportos edzéssel találkozhatnak a Baross2 Gyula termében. A köredzés híveinek kínáljuk a Cross10 edzésünket, ami egy 10 állomásos körtréning. Kovács Hajni európa bajnok Judos sportedzőnk óráján szinte minden izomcsoportra kierjedő erősítést kaphatunk és számtalan funkcionális eszközt kipróbálhatunk.
Az Adrenalin elnevezésű csoportos edzést Pátkai Lilla diplomás gyógytornászunk tartja. Ezen a csopotos órán a mélyizmok erősítésével foglalkozunk, melyet testsúlyterheléses gyakorlatok segítségével végezzük. A edzés során nagy hangsúlyt fektetünk a CORE izmokra- vagyis a törzs stabilizáló izomrendszerre. Ebbe az anatómiai struktúrába tartoznak a hasizmok, a hátizmok és a fenék izmai. Adrenalin egy nehéz, izzasztó edzés, de aki kipróbálja és elég kitartó, tapasztalni fogja milyen is az, amikor az izmok valóban elfáradnak és hamar erősödnek!
Szani Réka gyógyornászunk csoportos edzésén egy minden izomcsoportra kiterjedő aktív nyújtással találkozhatnak. A pontos anatómiai tudással felépített Streching edzés nagyban segítheti a versenysportolók izom eredetű sérülésinek megelőzését. Egész napos ülőmunkát végzők számára a derékfájdalom prevenciójában és rehabilitációjában is fontos szerepet kap ez a fajta csoportos edzés.

Diplomás Sportedzők, diplomás gyógytornászok, trénerek… avagy a Baross2 Gyula Csapata

Pátkai Lilla

Baross Fitness Club és Baross2 Gyula tulajdonosa
Diplomás gyógytornász
Szegedi Tudományegyetem ETSZK (2014)

Szedoglavits Vilmos

Diplomás Sportedző
Szegedi Tudományegyetem Testnevelői Kar (2003)

Szanai Réka

Diplomás gyógytornász
Szegedi Tudományegyetem ETSZK (2018)

Kovács Hajnalka

Diplomás Sportedző
Európa bajnok Sportoló