5700 Gyula, Béke sugárút 8. | (térkép) | Hotel: +36 70 676 9774 | Étterem: +36 20 427 6205 | Kapcsolat

Európai Uniós támogatás

Elkezdődött a Komló Szálló fejlesztése Gyulán.
20 jún

Európai Uniós támogatás

Elkezdődött a Komló Szálló fejlesztése Gyulán. A projekthez a pályázó Gyulai Komló Kft. 442.943.006 Ft EU-s támogatást nyert az Új Széchenyi Terv Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése c. pályázati felhívás keretében.

A Komló Hotel** megvalósításához, az DAOP-2.1.2-12-2012-0040 azonosító számú, az „Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése” c. pályázati konstrukció keretében 442.943.006,- Ft vissza nem térítendő támogatást sikerült elnyerni.

A Gyulai Komló Kft. tulajdonában lévő Komló Szálló közel 100 évig üzemelt szállodaként. Gyulán az első hotel volt, amelyben több nemes rangú személy szállt meg működése során. A 90-es évek közepétől üzleteknek adott helyet. Azonban a Gyula városképében fontos szerepet betöltő épület mind a helyi lakosok, mind pedig a helyi tervezők szemének kellemetlen látvány volt. A Komló Szálló felújítása, újbóli hasznosítása olyan (köz) céllá vált az elmúlt évek során, amelyet a város, lakosság, valamint a turizmus szereplői teljes mértékben támogatnak. Ezért a jelenlegi szálláshely tulajdonosa Rapport István, tervezői tapasztalatát felhasználva úgy döntött, hogy pályázati forrás felhasználásával megvalósítja a szálloda felújítását.

A projekt keretében új szálláshely jön létre, melynek hatására nő a Dél-alföldi régióba érkező turisták által eltöltött vendégéjszakák száma, illetve 11 fő részére új munkahely jön létre.

A Hotel létrehozása 34 db szobával, 102 férőhelyes új szálláslehetőséget biztosít Gyulán. A vendégek kényelmét szolgálja a kialakításra, illetve felújításra kerülő étterem, kávézó, wellness részleg és kerékpár-kölcsönzési és szervizelési lehetőség, valamint transzfer a Várfürdőbe.